Werken bij Nieuw Amsterdam Werken bij Nieuw Amsterdam
Werken bij Nieuw Amsterdam

Werken bij Nieuw Amsterdam

Uitgeefgroep Nieuw Amsterdam, bestaande uit de uitgeverijen Bas Lubberhuizen, Fontaine Uitgevers, Nieuw Amsterdam en Wereldbibliotheek, richt zich op de serieuze publieksmarkt. Uitgeverij Bas Lubberhuizen richt zich vooral op Amsterdam, geschiedenis en fotografie. Amsterdam onbewolkt is een van de grote titels van het fonds, naast De blonde neger van Joseph Roth, Amsterdam! van Ed van der Elsken en Het stedelijk in de oorlog. Fontaine Uitgevers geeft boeken uit op het gebied van culinaria, geschiedenis, wetenschap, techniek en natuur. Bestsellerauteurs in haar portefeuille zijn Yvette van Boven, Govert Schilling en de internationaal bekende kookboekenauteur Yotam Ottolenghi. Nieuw Amsterdam legt zich toe op Nederlandstalige en Angelsaksische literatuur, cultuur, sport, crime en geschiedenis, met succestitels als Made in Europe van Pieter Steinz en Leven tot elke prijs van Kristina Sandberg. Wereldbibliotheek heeft een breed literair fonds met vele klassiekers, en geeft filosofieboeken uit. Grote titels zijn Jozef en zijn broers van Thomas Mann, Ripper en De Japanse minnaar van Isabel Allende. De uitgeefgroep geeft ook twee tijdschriften uit: De Parelduiker en Amstelodamum.

Nieuw Amsterdam en NovaMedia

Nieuw Amsterdam is onderdeel van Novamedia; bedenker en eigenaar van diverse merken en loterijformats, waaronder de Postcode Loterij. Dankzij die formats is tot en met 2016 een totaalbedrag van ruim 7 miljard euro geschonken aan duizenden goede doelen en maatschappelijke initiatieven wereldwijd. De verbindende en verrijkende kracht van lezen is voor Novamedia de reden waarom zij actief is op het boeken- en uitgeefvlak. Naast Nieuw Amsterdam werken ook online boekwinkel BookSpot en boekhandel Scheltema onder de Novamedia-paraplu.

Wat bieden wij?

Je komt te werken in een informele werkomgeving, binnen een ondernemende en actieve uitgeverij. Je werkt voor verschillende fondsen van Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam: Wereldbibliotheek, Bas Lubberhuizen, Fontaine en Nieuw Amsterdam. Met een breed scala aan boeken: literatuur, non-fictie, culinair, kunst en meer. De salariŽring is conform de cao-bepalingen, en inschaling wordt vastgesteld op basis van leeftijd en ervaring. Een referentiecheck en/of een integriteitscheck, kunnen deel uitmaken van al onze sollicitatieprocedures. Uiteraard vragen wij hiervoor vooraf jouw toestemming.
Testimonial Nieuw Amsterdam
Testimonial Nieuw Amsterdam

Actuele vacatures bij Nieuw Amsterdam

Momenteel hebben wij geen openstaande vacatures bij Nieuw Amsterdam.

Kijk op de pagina vacatures of er bij BookSpot, Scheltema of Novamedia een uitdaging is
of geef je op voor het Job Alert om op de hoogte gehouden te worden van nieuwe vacatures.